Kakegurui – 3

Rakibinin yüzünü taklit eden troll Jabami

Kazan kazan nereye kadar? Kazandığından ve kazanacağından emin olduğumuz kızımız yine onu heyecanlandıracak bir hile yüzünden kaybederek daha 3. bölümden rotayı değiştiriyor. Hayatta kendim de kaybettiğim için biraz geç kaldım bu bölüme.

Bu bölüm geleneksel takılan ablamızla tanıştık. Kendisinin en büyük özelliği oyun süresince olabildiğince sakin kalması. Sarışın kızla oyunu izlerken Jabami bunun farkına varıyor ve kendi oyunu süresince karşısındakini olabildiğince sinir etmeye çalışıyor. Nitekim başarıyor da. Şahsen bu bölümdeki gerilim hissiyatını vermeyi çok iyi başarmışlar, özellikle bu bölüm müziklerin kullanımı çok ön plandaydı. Yer yer konuşmaları bile duyamayacak yoğunlukta müzik kullanımı vardı.

Kazanacağından o kadar emin ki, ama fossssss

Sarışın kıza şu an ne olacak bilmiyorum, bu kız artık daha ne kadar böyle ezilecek. Geri dönüş için ona bir şans vermeleri lazım. Aslında çok potansiyel var kızda ama Jabami yüzünden yalan oldu. Of keşke biraz daha uzun yapsalar şu animeyi de daha sonraları da görebilsek. Başkanla olan maçtan sonra bitecek gibi bu şekilde giderse.

Mükemmel ışıklandırma

Bölümde dikkat çeken bir diğer unsur da ışıklandırmanın animenin içine etmeyişiydi. Nice animasyonlar görüyorum, dışarıdan ışık vurunca kapalı yerdeki ışıkların ve renklerin birbirine girdiği. Dışarıdan yoğun böyle güneş ışığının vurduğu, yine de renklendirmelerin gram kaymadığı bir yapım bulmuşsunuz hala eleştiriyorsunuz. Yok yüz ifadeleri çok çirkinmiş. Pardon da siz sinirlenince veya korkudan altınıza etmek üzereyken falan elinize hiç ayna aldınız mı? Kumarda yüz ifadeleri çok önemlidir bunu belirtmeye gerek var mı bilmiyorum. Sürekli poker face takılan insanların mental kırılma yaşadığı anlarda girdiği surat ifadesini yansıtabilmek çok önemlidir ve Kakegurui bunu mükemmel şekilde yapıyor. Gerçek ve rahatsız edici anlarda gerçekten rahatsız edici olabilen yüz ifadeleri nasıl olur görmek için biraz Satoshi Kon izleyebilirsiniz, ufkunuz açılır.

“Yarabbi sen mukayet ol yoksa şimdi…”

Oyunumuz yine basit ama kendince bir farklılığa sahipti. Artık bu üyelerin çoğunun hile yaparak işini garantiye aldığını ve konumunu sarsmamak için her yola başvurabileceğinden iyice emin olduk. Zaten hile yaptığını sarışın kız bile anladı. Hile yine çok basit bir şeydi. Zaten artık hilenin ne olduğunu keşfetmek beni enterese etmiyor, etmemeli de zaten. Serinin olayı bu da değil. Ben hep karşıdaki rakiplerin duygu hallerini ve girecekleri patlamayı merak ediyorum. Jabami onları rahatsız edebileceği en sınır şekilde rahatsız ediyor ve onlardan kendisi gibi çıldırmalarını bekliyor. Bu sefer aslında rakibi gerçekten çok riskli ve tehlike saçan biriydi. Ter de dökse, yüz de assa yine de ağzından tek kelime çıkmadan sakinliğini korudu. Ta ki onu kurtarmaya neon ablam gelene kadar.

Jabami anlamıştı aslında nasıl yaptıklarını ama yine de emin olmadan saldırmak istemedi. Aksine onu böyle şeyler daha da heyecanlandırıyor. Zaten ona sürekli neon ablanın proluğunu anlatıp duruyorlardı fakat bu sefer gerçekten aradığı partnerin o olduğundan iyice emin oldu Jabami. Zaten açılışta da sık sık bunun göndermesi yapılıyor, birlikte dans etmeleri hatta neon ablanın Jabami’yi havalara uçurması gibi. O abla da Jabami için çok heyecanlanıyor fakat uygun anı bekliyor.

Ağlama Jabami yapma sakın boşver sen o salakları 😦

Kedili sahnenin de aslında çok güzel bir detayı vardı. İnsanların görmeye uyuz olduğu o tatlı kız Jabami imajı yıkılmıştı, zaten popülaritesini çekemeyenler çoğunluktaydı. Jabami onların gözünde kumar manyağı bir ucubeydi ve o da kumar oynamak için yalvaran kedicik gibi davranarak tam da rahatsız oldukları yerden vurdu. Fakat oradaki detay, Jabami’nin aslında bunu yaparken hiç de hoşnut olmayışıydı. Onu da gözlerinin o kedicik konuşmasını yaparken kan çanağı olmasından anlayabiliriz. Jabami’nin de sınırları var. Kendi denginde olmayan insanlara karşı ezilmeyi sevmiyor. Onlara istediği şeyi asla vermeyeceğinden bu bölüm emin oldum. Mary gibi yerlerde sürünsün, suratsız suratsız ezilsin diye bekliyorlar ama nafile.

Bitches leave (maskeli kız!!!)

Tabi bir de işin şu kısmı var. Şimdi Jabami kolyeyi taktığına göre demek ki sıradaki rakibini kendisi seçebilecek. Çünkü maç teklif ettiği kişi ne olursa olsun reddedemiyor. Israrla gidip neon ablayla kumar oynamayı isteyebilir. Hoş bunu neden 4. bölüme koyarlar bilmiyorum. Pek gerçekleşeceğini sanmam. Sanırım loli kız Jabami’ye teklifte bulunacak zira çok ortalarda dolaşıyordu. Veya dili dışarıda gezen manyak da olabilir zira onu da sık sık görüyoruz. Rus ruleti oynama ihtimali yüksek; tabi biraz daha modifiye edilmiş haliyle. Yüzü maskeli kızı inatla bekliyorum.

Düşüncenizi Paylaşın